Як працює система Прозорро


Опубликованно 15.12.2021 21:26

Як працює система Прозорро

Як працює система Прозорро

Прозорро - це сервіс електронних закупівель, який застосовується для проведення торгів та купівлі різних товарів та послуг для підприємств на державному фінансуванні. Щоб працювати на сервісі, необхідно провести процес реєстрації на майданчику. Однією з них є Українська Універсальна Біржа. Вона дозволить отримати доступ до всіх опцій сервісу.

Суть роботи системи Прозорро

Сервіс Prozorro – це єдина мережа, яка використовується підприємствами, які мають державне фінансування. Вони залишають в її ресурсі оголошення початку процесів закупівель. В описі зазначаються такі дані:

? найменування товарів та послуг, які планує придбати компанія;

? передбачувана вартість позиції;

? норми та вимоги, яким має відповідати продукція.

Про розміщення оголошення підприємець дізнається завдяки повідомленням. Після цього він може переглянути всі дані на замовлення та зрозуміти, чи вигідно йому проводити поставки, і чи відповідає його пропозиція вимогам.

Після цього він може відгукнутися на оголошення та надіслати свою пропозицію. Завдяки цьому, його заявка потрапляє до черги. Після того, як усі відгуки будуть зібрані, починається процес торгів.

Ця процедура відбувається у вигляді аукціону. Особливістю є те, що покупці не піднімають, а опускають вартість. Виграє покупець, який пропонує найменшу суму.

Це вказує на те, що аукціон відбувається в обов'язкові три етапи. Додатково варто включити до переліку період, який відведено для отримання додаткової інформації. Підприємці можуть поставити запитання замовнику, і на основі цих даних прийняти позитивне чи негативне рішення. На цей період приділяється три дні, як і на сам аукціон. Все це суттєво прискорює та спрощує процес.

Щоб не пропустити торги, постачальники повинні мати постійний доступ до сервісу. Це можна зробити за допомогою програми. Так всі процеси завжди будуть під контролем.

У чому перевага системи Прозорро

Ця система має ряд позитивних особливостей. Насамперед для входу потрібно вибрати ліцензований майданчик, одним із яких є tender.uub.com.ua. Цей майданчик передбачає проведення перевірки користувачів, а також доступ до всіх можливостей. Серед інших переваг можна назвати:

? повне виключення корупції та нечесних торгів;

? виключення можливості стороннього втручання у процес;

? забезпечення замовника постійними постачальниками якісних товарів;

? швидке проведення покупки та укладання договору;

? максимальна прозорість угод;

? отримання можливості скорочення витрат на рекламу та торгові приміщення для постачальників;

? забезпечення повноцінного великого постачання;

? наявність постійних клієнтів та розширення споживчої мережі для збуту.

Всі ці переваги дозволяють компаніям та постачальникам отримати все необхідне для отримання прибутку та виробництва. Додатково учасники угоди можуть бути впевнені у повній безпеці операцій, що проводяться. Усі дії перебувають під наглядом у контролюючих органів. Вся незаконна діяльність негайно припиняється та піддається кримінальній відповідальності.


14

Категория: Новости